• Współpraca
  • O nas
  • Polityka Prywatności
  • Reklama
    reklama Anywhere
    Anywhere .


    Kolacja Szefów Kuchni – dzielenie się pasją w szczytnym celu

    2018-11-22
    Po raz trzeci jedenastu szefów kuchni z Trójmiasta połączyli siły, aby wspólnie przygotować wyjątkową Kolację. Wyjątkową, bo chodziło nie tylko o dzielenie się smakiem i kulinarną pasją, ale również o pomaganiu potrzebującym.

    W sobotę na Stadionie Energa Gdańsk zebrało się około 170 gości. Kolacja Szefów Kuchni ma przede wszystkim na celu integrację środowiska gastronomicznego Trójmiasta. Raz w roku kucharze spotykają się, żeby stworzyć kulinarne arcydzieła, a przy okazji wesprzeć wybrane organizacje charytatywne w ramach projektu „Serce do garów”. Tym razem Szefowie Kuchni postanowili wesprzeć trójmiejską Fundację Przemek Dzieciom, której założyciel pomaga swoim podopiecznym już od 12 lat.

    kolacja_szefow_kuchni

    W trakcie kolacji każdy chętny mógł wziąć udział w licytacji. Do zdobycia były, m.in. warsztaty kulinarne z szefem kuchni Grzegorzą Łabudą, spotkanie degustacyjne w Ale Browar oraz pobyt w malowniczych domkach „Hobbitowe wzgórza”. Łącznie w szczytnym celu udało się zebierać aż 30 tys. zł. 

    Goście mieli także okazję skosztować 7 autorskich dań od najlepszych kucharzy. Amuse-bouche – tartę z serem, truflami i pigwą  – przyrządził zaproszony poznański Szef Adam Adamczak, finalista czwartej edycji programu Top Chef. Przystawkę zimną z dziczyzny podali Rafał Wałęsa i Grzegorz Labuda, natomiast ciepłą – z twarogiem w roli głównej – Jacek Fedde i Paweł Wątor. Pomysł na zupę mieli Jacek Koprowski i Przemysław Woźny. Nad głównymi daniami w duetach czarowali Damian Mazurski i Marcin Popielarz oraz Adam Woźniak i Kamil Sadkowski. Deser, oparty na herbacie lapsang, białej czekoladzie i cytrusach podał Mistrz Polski Cukierników Michał Wiśniewski.

    kolacja_szefow_kuchni_1

    Poprowadził charytatywną kolację znany piosenkarz i prezenter telewizyjny Robert Janowski. Goście mieli okazję kupić jego najnowszą płytę i książkę. Dochód ze sprzedaży również był przekazany Fundacji Przemek Dzieciom.

    Za organizację Kolacji odpowiadali szef kuchni Petit Paris Philippe Abraham oraz Beata Abramowska. Podsumowując wydarzenie, mówili, że każda edycja jest coraz lepsza, a goście czekają na spotkanie z coraz większą niecierpliwością. Kolejna Kolacja Szefów Kuchni jest planowana za rok.

     

     

    Galeria
    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere