• Oferta
  • O nas
  • Partnerzy
  • Reklama
    reklama Anywhere
    Anywhere

    Wysmakowany sylwester w... listopadzie

    2017-11-17
    Już w listopadzie szefowie kuchni i cukierni z całej Polski jako pierwsi przywitali Nowy Rok! Wyjątkowa impreza sylwestrowa odbyła się w hotelu Almond Business&SPA w Gdańsku.

    sylwester_2

    Stylizacje gości zdominowały tego wieczoru aksamitne rękawiczki, pióra, falbany, eleganckie garnitury i kapelusze. Gwarne i tłoczne kasyno oraz jazzowy zespół z niesamowitym śpiewem Krystyny Durys, wokalistki specjalizującej się w swingowych klimatach muzycznych, stworzyły atmosferę sprzed niemal 100 lat, znaną z amerykańskich filmów z tamtej epoki.

    sylwester_kucharzy_2

    - Bal w stylu lat 20. był strzałem w dziesiątkę! – mówi Krzysztof Szulborski, organizator Sylwestra. - Cały zamysł i nasz ogromny entuzjazm sprawiły, że firmy partnerskie ochoczo przyłączały się do naszego eventu. To wszystko zaowocowało tym, że goście bawili się w szampańskich nastrojach, aż do białego rana. Już teraz wiem, że w przyszłym roku to powtórzymy.

    Ta wyjątkowa okazja była także inspiracją dla szefa kuchni Hotelu Almond – Przemysława Langowskiego, do stworzenia sylwestrowego menu. Serwowana kolacja opierała się na najwyższej jakości produktach.

    sylwester_1

    - Wspólnie z zespołem przygotowaliśmy foie gras duszone w maśle z konfiturą cebulową, musem z pieczonego jabłka, krewetką grillowaną, oliwą truflową i pudrem kukurydziano-krewetkowym – to na przystawkę. Jako danie główne policzki wołowe w ciemnym sosie z figą oraz deser w postaci chantilly z wanilią i białą czekoladą, crunchem orzechowo-miodowym, bezą szwajcarską i kulisem z czerwonej porzeczki – wymienia Przemysław Langowski.

    sylwester_kucharzy_3

    Wśród wielu przygotowanych na tę wyjątkową noc atrakcji nie zabrakło fajerwerków i życzeń oraz loterii fantowej, podczas której wygrać można było nagrody ufundowane przez sponsorów wydarzenia. W końcu Sylwester jest tylko raz w roku! O północy goście mogli zaś skosztować wyśmienitego dzika.

    W tym ważnym dniu szefowie kuchni i cukierni mieli też okazję wesprzeć osoby najbardziej potrzebujące. Na specjalne zaproszenie organizatorów, podczas wydarzenia obecne były przedstawicielki Stowarzyszenia WIOSNA, koordynujące projekt Szlachetna Paczka.

    sylwester_kucharzy_7

    Organizatorem I Ogólnopolskiego Sylwestra Szefów Kuchni i Cukierni było Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Hotel Almond Business&SPA.

    sylwester_kucharzy_1

    sylwester_kucharzy_4

    sylwester_kucharzy_6 

    sylwester_kucharzy_5

     

    fot.: Tomasz Sagan

    Reklama
    reklama Anywhere
    Przeczytaj również
    Reklama
    reklama Anywhere