• Współpraca
  • O nas
  • Polityka Prywatności
  • Reklama
    reklama Anywhere
    Anywhere .


    Gala The Best Chef po raz pierwszy w Warszawie

    2017-06-07
    Pięć młodych talentów kulinarnych, trzech uznanych jurorów. Wszystkich łączy wielka pasja do gotowania. 16 maja spotkali się Reducie Banku Polskiego w Warszawie, gdzie odbyła się gala międzynarodowego wydarzenia The Best Chef Rising Star 2017.

    The Best Chef to nowy projekt, zdobywający coraz więcej popularności na całym świecie. Dzięki swojej internetowej formule szybko stał się fenomenem w świecie social mediów. 16 maja gala wręczenia nagród najlepszym młodym szefom kuchni na świecie po raz pierwszy odbyła się w Warszawie. 

    W jury znaleźli się: Wojciech Modest Amaro (1 gwiazdka Michelin), znany polski szef kuchni, właściciel restauracji Atelier w Warszawie, Stephane Buron (2 gwiazdki Michelin), szef kuchni i współwłaściciel restauracji Le Chabichou w alpejskim kurorcie Courchevel i Armando Selimaj z restauracji hotelu Radisson Blu w Świnoujściu.

    Pięcioma młodymi szefami kuchni, którzy zaprezentowali swoje umiejętności, byli: Bryan Francisco, Rafał Koziorzemski, Tadashi Takayama, Gunter Pffafendorf, Giacomo Monzal. Zwyciężył Rafał Koziorzemski. Jego popisowym daniem był: morszczuk solankowany z espumą z pietruszki z brązowym masłem i barwioną olejem z pietruszki, żelka z wywaru morszczuka, mizeria w postaci lodów, power z kopru i chlorelli, jabłko kompresowane w oleju z natki pietruszki, chrust z selera, rozchodnik polny.

    Na zakończenie wieczoru uroczystą kolację przygotował Giorgio Diana, sardyński szef kuchni, obecnie pracujący w restauracji Pier 88 w Kairze.

    Galeria
    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere