• Współpraca
  • O nas
  • Polityka Prywatności
  • Reklama
    reklama Anywhere
    Anywhere .


    TBC AWARDS2017 WARSAW

    2017-05-07

    The Best Chef to innowacyjny, stosunkowo młody projekt, który stał się fenomenem social media na skalę światową

    Sama idea łączy ludzi, którzy swoje serce przelewają we wspaniałe dania.

    Celem The Best Chef jest tworzenie prezentacji najlepszych szefów kuchni na świecie. Skrupulatny wybór najlepszych kucharzy odbywa się przy pomocy prestiżowego zespołu, tworzonego przez jury skłądające się z blogerów, dziennikarzy zawodowych i kucharzy,
    z którymi prowadzimy współpracę. 

    Po raz pierwszy rozdanie nagród odbędzie się w Polsce! Już 16 maja zapraszamy na galę uwieńczającą pracę wschodzących gwiazd świata gastronomii do Reduty Banku Polskiego w Warszawie. THE BEST CHEF RISING STAR 2017

    W jury zasiądą:

    Wojciech Modest Amaro (1 gwiazdka Michelin)

    Jako pierwszy Chef kuchni w Polsce zdobyl wyróżneinie gwiazdką przewodnika Michelin. Własciciel niezwykłej restauracji Atelier Amaro. Jest to jego osobista pracownie, gdzie inspirując się sezonowymi darami natury Polski, tworzy niepowtarzalne dania.

    Stephane Buron z Francji (2 gwiazdki Michelin)

    Zdobywca nagrody "Meilleur ouvrier de France" oraz Taittinger International, który może poszczycić się 30- letnim doświadczeniem. W 1987 roku przyjechał do Courchevel, z solidnym i eklektycznym doświadczeniem w pracy w Wielkim hotelu Bragard w Gérardmer. Od tamtej pory pracuje w zwespole składającym się z najlepszych kucharzy.

    Paulo Airaudo z San Sebastian (1 gwiazdka Michelin)

    Genialny hiszpański Szef Kuchni, który zdobywał doświadczenie m.in. w Peru, Meksyku, Polsce czy Włoszech. Obecnie prowadzi restaurację Amelia w San Sebastian- mieście z największą liczbą restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelin zaraz po Kyoto w Japonii. Sam Paulo pragnie tworzyć dania, które zostawią za soba odpowiednie wspomnienie, pragnienie aby skosztować jeszcze raz.

    O godz.17:00 Na Gości czekać będzie Live Cooking Show z udziałem najlepszych młodych talentów wybranych przez The Best Chef. Przygotują oni finałowe dania, które zostaną zaprezentowane jury.

    Tegoroczni laureaci:

    Bryan Francisco - Kolumbia

    Giakomo Monzali - Włochy

    Günter Paffendorf- Holandia

    Tadashi Takayama - Japonia

    Rafał Koziorzemski - Polska

    MIĘDZYNARODOWY LIVE STREAM

    O godz. 19:00 Kolacja dla 200 osób z zaproszeniami VIP, prowadzona przez nagradzanych gwiazdkami Michelin Włoskich Szefów Kuchni pod wodzą Szefa Kuchni Giorgio Diana

    5 daniowe Tasting menu z doborem win w cenie 350 PL

    Część z zysków The Best Chef przekaże na pomoc potrzebującym dzieciom.

    25 października o godz.: 16:00 w Reducie Banku Polkskiego w Warszawie odbędzie się rozdanie nagród w kategoriach:

    TOP 300 WORLD SELECTION
    The Best Chef LADY 2017
    The Best Chef PASTRY 2017
    T The Best Chef FOODART 2017
    The Best Chef CityGourmet 2017

    Kryteria wyboru Szefów Kuchni w 2017 roku będą opierać się na ocenie wykorzystanych nowatorskich metod i artystycznej prezentacji.

    Oceny dokona 300 Chefów kuchni, blogerów, fotografów, dziennikarzy
    oraz 1 500 000 „i likes” od fanów social media

     

    the_best_shef

    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere
    Reklama
    reklama Anywhere