Restauracyjny poker, czyli Food Service Summit 2019 – rozdaje karty sukcesu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Już 5 marca br. w Małej Warszawie (ul.Otwocka 14) odbędzie się jedna z najważniejszych konferencji dla branży HoReCa – Food Service Summit 2019. Organizatorem 6. edycji konferencji jest magazyn Food Service, wydawany przez VFP Communications.

 

Inspiracją tegorocznego programu „Food Service Summit” będzie odkrycie kart sukcesu ludzi tworzących cenione i popularne restauracje w Polsce.

 – Program tegorocznej konferencji skonstruowany jest, zarówno dla debiutantów w branży restauracyjnej, chcących uczyć się od najlepszych, jak i dla doświadczonych graczy, którzy w obliczu dopadającej rutyny szukają natchnienia, chcieliby poznać obecne trendy branży HoReCa i marzą o odkryciu nowych ścieżek rozwoju dla swojego biznesu – mówi Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu Food Service

Siłą konferencji będą profesjonaliści, czyli uznani przedstawiciele branży gastronomicznej, związani z nią od lat: restauratorzy, szefowie kuchni, sommelierzy i menedżerowie, którzy wiedzą, co zrobić, aby odnieść sukces w gastronomii.

Dołączą do nich także eksperci od marketingu i sprzedaży, którzy na branżę HoReCa patrzą z nieco odmiennej perspektywy. Obecne będą również nazwiska, w środowisku gastronomicznym bardzo znane i uznane, często związane z restauracjami i hotelami z całej Polski, które mogą pochwalić się najwyższymi wyróżnieniami w branży, m.in.

  • Aleksandra Lazar, doradca, analityk trendów, coach biznesowy
  • Grzegorz Wejer, dyrektor handlowy Winne Pola
  • Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, master sommelier i niezależny konsultant branży HoReCa
  • Natalia Drobniak, senior strategic planner, McCann Worldgroup
  • Dawid Kaźmierczak, digital director, McCann Worldgroup
  • Anna Oleksak, certyfikowany sędzia międzynarodowych zawodów kawowych, coffee ambassador Nespresso
  • Norbert Redkie, CEO Trust, współzałożyciel Grupy Warszawa
  • Agnieszka Kręglicka, Marcin Kręglicki, właściciele Kręgliccy – Restauracje i Catering
  • Tadeusz Müller, właściciel Make Me Food
  • Marcin Wojtasik, współwłaściciel Yatta Ramen
  • Monika Roehr, współwłaścicielka Cosmo Bar

 

Karty sukcesu

Ideą konferencji będzie znalezienie odpowiedzi na m.in. takie pytania jak:

  • Dlaczego jednym się udaje prowadzenie restauracji, a innym nie?
  • Czy powodzenie na rynku to kwestia mądrego i umiejętnego zarządzania?
  • Jak robią to inni, którym się udało?
  • Gdzie szukać odpowiedzi? Skąd czerpać pomysły? Na kim się wzorować?

 

Organizatorzy, prelegenci oraz uczestnicy odkryją właściwe karty sukcesu – właściwe – bo z wielu obszarów, które składają się na funkcjonowanie biznesu.Podobnie jak w pokerowym rozdaniu wygrywa pięć najsilniejszych kart, również w biznesie restauracyjnym dobrze jest zdobyć tych kilka asów, aby móc wygrać – dodaje Godlewska

 

Praktyczna konferencja

Pprogram, „Food Service Summit” składa się z trzech bloków: wykłady, warsztaty i case study z ekspertami branży HoReCa. Jednym z ważnych aspektów będzie networking, podczas którego uczestnicy będą mieli możliwość konwersacji z restauratorami i menedżerami, którzy odnieśli największe sukcesy na polskim rynku gastronomicznym.

 

Dlatego „Food Service Summit” jest dla każdego, kto:

  • jest obecnym lub przyszłym właścicielem / menedżerem restauracji
  • poważnie myśli o profesjonalnym rozwoju biznesu i chce się uczyć od najlepszych
  • szuka nie tylko inspiracji, ale także sprawdzonych pomysłów na rentowność restauracji
  • chce spotkać i poznać ekspertów branży oraz wykorzystać siłę networkingu do budowania marki osobistej

 

Co roku udział w konferencji bierze ok. 300przedstawicieli branży HoReCa,a wśród nich m.in. właściciele restauracji, menedżerowie, szefowie kuchni, osoby decyzyjne w lokalach gastronomicznych, przyszli restauratorzy, producenci, dostawcy, media, agencje PR związane zawodowo z gastronomią oraz osoby zainteresowane tematyką kulinarną, pragnące rozwijać się zawodowo w tej branży.

 

Konferencję poprowadzi Agata Godlewska, redaktor naczelna  magazynu Food Service oraz portalu Ouichef.pl