Pello Caffe – dotrzeć do każdego

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

O rozwoju marki, nowym biurze i sklepie internetowym z twórcą Pello Caffe – Łukaszem Pellowskim

Cześć Kuba.

Cześć Łukaszu, spotykamy się dziś w tym pięknym miejscu, tym razem w Sopocie, bo ostatnio widzieliśmy się w Gdyni podczas Festiwalu Filmowego, w związku z otwarciem nowego sklepu internetowego, który będzie już niebawem dostępny, gdzie będziemy mogli po raz pierwszy kupić kawę Pello Caffe, nie tylko w punktach stacjonarnych, ale również online.

Tak, to pierwszy plan na ten rok, zeszły był bardzo udany, mieliśmy przyrosty powyżej 35%, wiele sukcesów za nami m.in. postawienie kolejnego pieca do wypalania kawy, pieca bębnowego, co ważne, bo to jest już rzadkość na rynku kawy, my jednak cały czas pielęgnujemy ten model tradycyjny, do którego jesteśmy przekonani, z którego jesteśmy dumni, który się sprawdza. Początek tego roku, czyli marzec, chcemy rozpocząć z nowym, autorskim sklepem internetowym, będzie to absolutnie wyjątkowy sklep, chyba pierwszy taki na świecie, mogę się pochwalić. Będzie bardzo prosty, intuicyjny. Można tam kupić nie tylko kawę, ale przede wszystkim ekspres z kawą. Przecież bez ekspresu nie wypijemy kawy, nie przygotujemy sobie tego wyjątkowego napoju. Chcemy, żeby to był mały sklep, ale żeby były tam też produkty wyjątkowe. Odchodzimy od wielkiego marketu, gdzie jest kilkaset produktów, gdzie tak naprawdę tracimy ten czas na wybór. My będziemy oferowali tylko sprawdzone marki akcesoriów do przyrządzania kawy, takie, z których my na co dzień też korzystamy, które my chcemy zaproponować gościom naszych lokali, naszym klientom. Co ważne, będzie można tam nabyć usługę, czyli ekspres razem ze świeżo upaloną kawą wysyłaną do firmy, biura czy do domu, co miesiąc. 

Na backstage’u mi opowiadałeś też o tym, że w związku z sukcesem pierwszej kawiarni, już lecicie do następnej.

To trochę szaleństwo, ale tak. 

I jak to wygląda? Gdzie to będzie? 

W miejscu, które bardzo dobrze mi się kojarzy, które jest rozwojem Pomorza na świat, czyli w Olivia Business Center. To, co zrobił Maciej Grabski jest niesamowite. To osoba o wielkim sercu, spowodował otworzenie się naszego Trójmiasta na międzynarodowe firmy, nie tylko patrząc na swój biznes, ale na rozwój młodych ludzi, młodych firm, na rozwój startupów, na rozwój regionu i marzyłem, żeby tam być. Pierwszy raz się tam pojawiliśmy jako Pello Caffe w coworkingu, to było trochę takie spełnienie marzeń z lat młodzieńczych, dlatego że imponowały mi korporacje, chciałem to poczuć i dlatego też tam mamy biuro od trzech lat, gdzie spotykamy się z zespołem. Niesamowite miejsce. Kolejnym etapem i takim marzeniem była realizacja kawiarni i w tym roku zapraszam już na sierpień – wrzesień, będzie otwarcie autorskiego domu kawy, drugiego już, który będzie takim upgradem. Mamy sporo przemyśleń na temat pierwszego.

Czym on się będzie różnić drugi od pierwszego, jeśli chodzi o takie ulepszenia, usprawnienia w stosunku do podstawowej wersji? 

Jeszcze bardziej chcemy, aby to miejsce było miejscem spotkań, aby było taką chwilą wytchnienia, kiedy możemy się zatrzymać w ciągu dnia, bo z tym nam się kojarzy kawa, ze spotkaniami, z chwilą wytchnienia. Będzie to miejsce absolutnie wyjątkowe, takiego nie ma na naszej mapie kulinarnej. Większość pozycji z menu będzie dostępnych od zaraz, czyli będzie się podchodziło do lady, te dania będą przyrządzane na bieżąco przez szefów kuchni, na otwartej kuchni i każde z tych dań będzie można zamówić na ciepło. Życie naszego miejsca, domu kawy będzie już się rozpoczynało od samego rana śniadaniami, będzie kilka scen, lokal będzie żył cały dzień, później lunche, a wieczorem będzie się na nowo otwierał, będzie ożywał, będą to koncerty, stand-upy, a także jam session, raz w miesiącu. 

Miejmy nadzieję, że będziecie się rozwijać dalej. Bardzo lubimy Wasz ekspres w naszym biurze. Dziękuję za wywiad i do zobaczenia.

Bardzo dziękuję, do zobaczenia. 

Załoga 77 Racing pod wodzą Piotra Tarnackiego – 9-krotnego mistrza świata to partner strategiczny Pello Caffe

Przeczytaj również

Mech

W jednej z lektur, które ostatnio czytałam, zasugerowano mi zwerbalizowanie

Nasze magazyny

Reklama

[instagram-feed]

Reklama

Reklama