Okazja to szczególna, w restauracji połączonej z minibrowarem pojawiło się bowiem nowe, wiosenne menu, zawierające nowe potrawy, takie jak sałata wiosenna z zielonymi szparagami, rukwią wodną, białą rzepą, kalarepą oraz bazyliowym sosem z oliwy. Absolutnym hitem jest pieczony filet z sandacza, marynowany w ziołach, tataraku i złotej nalewce na bazie słynnego likieru Goldwasser. Danie bezpośrednio nawiązuje do gdańskiego dziedzictwa kulinarnego, nie dziwi więc fakt, że zostało dodane do antologii Smaki Gdańska, zainicjowanej przez Miasto Gdańsk. Każdy, kto chciałby poczuć na własnym podniebieniu, czym jest wielowiekowa tradycja, powinien zwrócić na tę pozycję szczególną uwagę!
Dumą PG4 są oczywiście warzone na miejscu piwa o różnych stylach – m.in. dostępne aktualnie na kranach gatunki Pilsner, American Red IPA, Marcowe i Roggenbier (żytnie). Co godne podkreślenia, dostępne style piwne regularnie się zmieniają, dlatego wchodząc do lokalu zawsze może nas spotkać ciekawa niespodzianka… Ponadto każda pozycja w karcie dań zawiera rekomendację dotyczącą rodzaju piwa, które idealnie skomponuje się z walorami smakowymi potrawy. W menu znajdziemy również szeroki wybór zakąsek do piwa, na nieco mniejszy apetyt. Są to m.in. podpłomyki, miniburgery i deski zapełnione regionalnymi przysmakami.
Z pewnością warto odwiedzić stronę www.pg4.pl i już dziś zaplanować sobie wymarzoną biesiadę w gronie znajomych lub wśród najbliższych. Wybór zadowoli nawet najbardziej wytrawnych smakoszy i birofilów!
fot.: materiały prasowe