Szefowie kuchni powitali Nowy Rok w pirackim stylu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Obowiązki zawodowe bardzo często nie pozwalają im świętować Sylwestra wraz ze wszystkimi. Właśnie dlatego Stowarzyszenie Kucharzy Polskich postanowiło uczcić go dwa miesiące wcześniej. 29 października w gdańskim hotelu Almond Business & SPA odbył się 2. Bal Sylwestrowy Szefów Kuchni i Cukierni.

Udział w wydarzeniu wzięło ponad 200 gości z całej Polski. Szefowe kuchni i cukierni wraz z osobami towarzyszącymi, przedstawiciele firm partnerskich oraz redaktorzy naczelni czołowych mediów branżowych i lifestyle’owych spotkali się w hotelu przy ulicy Toruńskiej 12, zacisznym centrum nad rzeką Motławą zaledwie 5 minut spacerem od Starówki.

— Szefowie kuchni sporadycznie obchodzą Sylwestra, z uwagi na charakter zawodu, w jakim pracują. Warto zatem dać im szansę na to, aby tuż przed ogromem pracy, jaka na nich czeka w grudniu, złapali oddech i w gronie przyjaciół i znajomych z branży mogli podsumować kończący się rok — powiedział organizator wydarzenia, Krzysztof Szulborski.

W tym roku organizatorzy postawili na pirackie klimaty. Wyjątkową noc urozmaiciła muzyka zapewniona przez agencję REACT, taniec brzucha i wiele innych atrakcji. Kubki smakowe gości natomiast podbijał Przemysław Langowski, Szef Kuchni hotelowej restauracji „Magiel”, którą cechuje oryginalna koncepcja live cooking oraz całoroczny taras z widokiem na rzekę.

Podczas wyjątkowego wieczoru nie zabrakło także sylwestrowych fajerwerków, a także tortu o północy.

Wydarzenie odbyło się dzięki wsparciu partnerom branżowym oraz  hotelu Almond Business & SPA, którzy od lat wspierają działalność Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.

Przeczytaj również

Instastory

To trochę smutne, że ten felieton przeczyta pewnie promil osób,

Nasze magazyny

Reklama

Follow on Twitter

Reklama

Reklama