Olek Domański

Połowę czasu spędza przed komputerem\r\nw redakcji Anywhere, a drugą gotując w swojej kuchni i pakując do słoików wszystko, co nadaje się do jedzenia. Znajomi mówią, że jego dewiza życiowa mogłaby brzmieć: „Aby dobrze żyć, trzeba dobrze zjeść i wypić”. Żyje, aby jeść. Nie na odwrót.

Tradycyjnie znaczy smacznie

Dziś zacznę nietypowo od cytatu z XIX-wiecznej książki kucharskiej Jana Szyttkera o tytule Kuchnia myśliwska czyi na łowach. Zagłębimy się w tradycyjnych przepisach kuchni polskiej w nieco

Ośmiornica na dwa razy

Minęły wakacje, a wraz z nimi wracamy do wspólnego gotowania z Marcinem Faliszkiem. Dziś w magazynie pojawi się przepis na ośmiornicę. Jeszcze parę lat temu była ona

Polska tradycja dzik

Mięso z dzika to temat kontrowersyjny, a zarazem związany z tradycją nie tylko kuchni Pomorza, ale też dawnej kuchni polskiej. Cały czas jest to mięso nieodkryte, głównie

Kuchenne historie. Sandacz

Dzisiaj na stole zagoszczą dwa przepisy proponowane przez dwie różne osoby. Cieszę się, że udało się do gotowania świątecznych potraw zaprosić również szefa gdańskiej restauracjiPiwna47

Unicus Palace od kuchni

Dotarłem do Krakowa. Ochłodziło się, więc i turystów tak jakby mniej. Choć właściwe nie wiem, czy nie pochowali się w knajpkach wokół krakowskiego Rynku Głównego,